Jak zhubnout břicho cvičením doma

Cvičením s pomůckou XUpTrainer® můžete poměrně rychle dosáhnout pevných, plochých břišních svalů. Důležité je zvolit přiměřenou obtížnost a udržet správnou techniku cvičení. O všem si více prozradíme v tomto článku.

Tento článek je doplněný o tréninkové video zaměřené na hubnutí a zpevňování břišních svalů - Jak zhubnout břicho. Ve videu jsou jednotlivé cviky poskládány tak, abyste břišní svalstvo procvičili komplexně, v krátkém čase a s důrazem na výsledek. Doporučuji cvičení provádět denně.

CVIČEBNÍ VIDEO NA HUBNUTÍ BŘICHA

1) Jakou zvolit obtížnost při cvičení břicha

Obecně lze říci, že vhodnou obtížnost cvičení při cvičení břicha s cvičební pomůckou XUP zjistíte až když daný cvik několikrát provedete. Pokud Vás bolí v oblasti beder a neudržíte mírně podsazenou pánev, pak si musíte cvičení zjednodušit. Pokud zvládnete celý trénink bez větší námahy, pak je zapotřebí si cvičení ztížit. Dle charakteru cvičení lze obtížnost měnit posunem opěrných bodů vpřed či vzad, změnu můžete provádět plynule během cvičení.

2) Jaká je správná technika cvičení břicha

Správná technika cvičení znamená udržení správné polohy všech tělesných segmentů po celou dobu cvičení. Při cvičení břicha si hlídejte následující segmenty - brada svírá s krkem pravý úhel, hlava je vytažená a v prodloužení páteře, ramena jsou stažena směrem k hýždím a mírně vzad, pánev je v mírném podsazení.

3) Jak dýchat při cvičení břicha

Velmi důležité při cvičení břišních svalů je kontrola dechu. Břišní svaly jsou pomocným výdechovým svalstvem. Aby při cvičení docházelo k jejich aktivaci v plném rozsahu, je důležité při zkracování břišních svalů vydechovat. Naopak nádech by měl probíhat při prodlužování břišního svalstva. Snažte se při cvičení břicha po celou dobu dýchat nosem a nádech směřovat do spodní části břicha.

Abyste výsledku dosáhli co nejdříve provádějte cvičení na břicho každý den. S XUP Vás cvičení bude bavit a brzy uvidíte výsledky. Přeji pevnou vůli a hurá do toho.

Autor článku: Mgr. Ondřej Diviš

Další články

Nejdůležitější pomůcky na cvičení doma

Nejdůležitější pomůcky na cvičení doma

Nejdůležitější pomůcky na cvičení doma v jedné. Když chcete efektivně cvičit, šetřit čas, cvičit šetrně na klouby. Máte zájem o efektivní domácí cvičení a různorodé cviky. Vše doplněno online cvičebními videi rozdělenými dle svalových partií, pak čtěte více v tomto článku.

Jak cvičit doma šetrně na klouby: Tipy a návody

Jak cvičit doma šetrně na klouby: Tipy a návody

Cvičení je klíčem k udržení dobrého zdraví a pohyblivosti kloubů. Nicméně, nesprávné cvičení může způsobit nadměrné zatížení kloubů a vést k bolesti nebo zraněním. Pokud hledáte způsoby, jak cvičit doma šetrně na klouby, zde je několik užitečných tipů a návodů.

Cvičení pro Seniory: Zdraví a Vitalita ve Zralém Věku

Cvičení pro Seniory: Zdraví a Vitalita ve Zralém Věku

Stárnutí je přirozenou součástí života, ale to neznamená, že nemůžeme udržovat zdraví a vitalitu i ve stáří. Cvičení pro seniory hraje klíčovou roli v udržování fyzické kondice, síly a flexibility, a také přispívá k celkovému duševnímu blahu. V tomto článku se podíváme na několik cvičebních aktivit, které jsou speciálně navrženy pro seniory.

Tento web používá soubory cookies. Dalším používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací